Judy Murrayová sa stala kapitánkou Britiek

08.12.2011 Celý región

LONDÝN 8. decembra (WEBNOVINY) - Judy Murrayová sa stala novou kapitánkou britských tenistiek v Pohári federácie. Dohodu s mamou Andyho a Jamieho Murrayovcov oznámila národná asociácia (LTA) na svojej internetovej stránke. Andy je štvorkou svetového rebríčka ATP vo dvojhre, Jamie víťazom miešanej štvorhry vo Wimbledone.

Post bol voľný od letného odchodu niekdajšieho kouča Daniely Hantuchovej Nigela Searsa do realizačného tímu Srbky Any Ivanovičovej. V októbri prevzal zastupovanie Leon Smith, ktorý však primárne má v rámci agendy LTA na starosti mužskú zložku vrátane šéfovania daviscupovému štábu. Smith v minulosti trénersky viedol A. Murrayho.

Britky sú vo Fed Cupe v "III. lige", konkrétne v I. skupine euroafrickej zóny, 1. - 4. februára sa predstavia na turnaji príslušnej skupiny regionálnej zóny v izraelskom Eilate. V Top 100 svetového rebríčka WTA figurujú Elena Baltachová (51.), Anne Keothavongová (73.) a Heather Watsonová (93.), veľkou nádejou pre budúcnosť je 17-ročná Laura Robsonová (132.).
 

Vyberte región